INGREDIENTE:
- 350 g orez
- șofran
- ulei de măsline
- anghinare(4-5 bucăți)
- 1/2 bostănel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 100 g mazăre
- 100 g fasole verde
- 2 roșii
- 3 caței de usturoi
- pătrunjel
- boia dulce
- 1. 1/2 supa de legume
- sare
- piper
- 1 lămâie
MOD DE PREPARARE:
Spălam și tăiem legumele cubulețe Punem ardeii într o tigaie la călit cu putin ulei. Dupa ce s-au rumenit putin adaugăm bostănelul, anghinarele și fasolea verde. Curățam roșiile de coaja și le radem la răzătoare după care le adaugăm împreuna cu legumele în tigaie. Punem sarea, boiaua dulce, orezul și șofranul. Amestecam iar apoi adaugăm mazărea și supa de legume. Lăsam sa fiarbă la foc potrivit 10 minute. Zdrobim usturoiul și îl adaugăm în cratiță împreună cu pătrunjelul lăsând sa mai fiarbă încă 5 minute. Se ia de pe foc și se lasă câteva minute înainte de servire.Se servește cu o felie de lămâie stoarsa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu