vineri, 31 mai 2013
PATEURI UMPLUTE CU TON ȘI OUA
INGREDIENTE:
1 pachet de foi pentru pateuri
2 fierte tari
1 ou crud pentru uns
2 cutii cu conserve de ton în ulei
100 ml suc de roșii
oregano
sare
MOD DE PREPARARE:
Se pune într-o tigaie tonul la prăjit, foarte putin. Adaugăm sucul de roșii, oregano și sare, amestecând mereu până se obține o pasta. Se lasă la răcit, după care adaugăm ouăle fierte tataie cubulețe foarte mici. Desfacem o foaie de pateu și cu gura paharului decupam un cerc. Il umplem cu o lingurița din compoziția de ton, pliem aluatul și ii lipim marginile cu dinții de la o furculiță, și asa până terminam compoziția. Intre timp încălzim cuptorul la temperatura de 200ºC. Le ungem cu un ou bătut crud după care le introducem la cuptor 10-13 minute.
Pateurile umplute cu ton și ou se servesc, calzi sau reci după preferință.
< PATEURI UMPLUTE CU TON SI OU >
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...
-
INGREDIENTE: 500 g faina 2 lingurițe sare 2 lingurițe zahar 2 lingurițe drojdie uscata 350 ml apa mac, susan sau sare mare, după pr...
-
INGREDIENTE: 250 ml. ulei 250 g. rahat 125 ml. borș sau apa minerala (dacă este necesar mai adăugăm) 500 g. faina 1 linguriță de dro...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu