sâmbătă, 25 mai 2013

LASAGNA CU CIUPERCI

INGREDIENTE:

  • un pachet  foi  lasagna
  • 500 g ciuperci
  • parmezan
  • 1 cepa
  • 1 pasta de roșii
  • delikt
  • ulei



BECHAMEL:

  • 50 g. unt
  • 2 linguri faina
  • 1 pahar cu lapte


MOD DE PREPARARE:

 Se călește ceapa în putin ulei, după care se adaugă ciupercile curățate și tăiate mărunt. Se adaugă bulionul și deliktul după gust. Din când în când se mai adaugă  putina apa până a fiert ceapa.

Pregătim bechamelul: Se topește untul la foc mic,se adaugă faina amestecând cu telul până se obține o crema.Apoi mai lăsăm 1 minut , ca sa se prăjească faina, dar amestecând mereu. Adaugăm laptele putin cite putin ca la maioneza amestecând continuu până obținem un sos mai grosuț. Se condimentează cu sare și piper.

Într-o tava unsa cu unt sau ulei se pune un strat de foi, un strat de compoziție de ciuperci, bechamel și parmezan.Asa până terminam compoziția de ciuperci și la final ultimul strat sa fie cu foi de lasagnia pe care le ungem cu bechamel și parmezan. Introducem tava la cuptor la foc mediu cam 45 minute  Se verifica dacă intra furculița foarte ușor. Se servește calda.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...