vineri, 31 mai 2013

PIEPT DE PUI CU ANANAS ȘI GHIMBIR

INGREDIENTE:


  • 300 g. piept de pui
  • 1 conserva de ananas
  • 50 g. ghimbir
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei de măsline
  • 250 g. cuscus
  • 1 ceșcuță supa de pui
  • 1 iaurt
  • 1/2 ceapa
  • 1 lămâie după gust
  • sare 
  • piper


MOD DE PREPARARE:

Tăiem pieptul de pui în fășii de 2 cm. și le punem pe o farfurie. Curățam și radem ghimbirul, tocam usturoiul, amestecam cu pieptul tăiat după care adaugăm uleiul.Acoperim farfuria și lăsăm la macerat 1 ora. Dupa ce a stat la macerat, încălzim o tigaie și rumenim putin carnea iar apoi adaugăm ananasul tăiat cubulețe. Punem cuscusul într-un castronel și separat încălzim  supa de pui și o adaugăm peste cuscus, nu mai mult decât sa îl acopere. Se acoperă cu  farfuriuță și se lasă la umflat 5 minute. Separat pregătim sosul: tăiem ceapa cubulețe foarte mici și o punem cu lămâie stoarsa și iaurt.Pieptul de pui cu ananas se servește cu garnitura de cuscus acompaniata de sosul cu iaurt.


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...