marți, 14 mai 2013

CIORBA TARANEASCA

INGREDIENTE:

1 morcov
1 praz
200 gr. de păstăi
1/4 varza tocata foarte fin
1 păstârnac
1 rădăcina de pătrunjel
o mina de pătrunjel verde tocat mărunt
o mina de leuștean tocat mărunt
1 lingura de bulion
supa de pasare sau delikt
ulei
borș sau lămâie


MOD DE PREPARARE:

Se toaca mărunt prazul și se pune la înăbuși în putin ulei. Se curata și se taie cubulețe morcovul, rădăcina de păstârnac și rădăcina de pătrunjel, și se adaugă treptat peste prazul înăbușit. Apoi se pun
 păstăile curățate și rupte în doua, varza tocata mărunt. Separat, se umple o cratița jumătate cu supa de pui ( sau apa și delikt). Se adaugă toată compoziția care am călit-o în ulei apoi pătrunjelul verde, leușteanul și o linguriță de bulion. Se lasă la foc mic pana când  legumele au și la final adaugăm leușteanul tocat și borș (lămâie) după gust.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...