marți, 14 mai 2013

BUDINCA DE SPANAC

INGREDIENTE:

1 kg spanac
delikt
50 gr. unt
2 linguri de faina
1 pahar cu lapte
1/2 linguriță curry

MOD DE PREPARARE:  


Bechamel
Se topește untul la foc mic,se adaugă faina cu telul până se obține o crema, apoi mai lăsam 1 minut, ca sa se prăjească faina, dar amestecând mereu. Adaugăm laptele putin cite putin ca la maioneza amestecam continuu până obținem un sos mai grosuț.Se condimentează cu sare și piper.

Dupa ce am făcut bechamelul, separat punem o cratița cu multa la  fiert pentru a opări  putin spanacul, apoi îl scurgem foarte bine.
Tocam spanacul și îl amestecam cu linguriță de curry și bechamelul, după care îl punem într-o tava bine unsa la cuptorul bine încălzit. Dupa preferințe se poate unge cu un ou bătut sau putina mozzarella rasa.
Se lasă la cuptor până se formează o crusta.


POFTA BUNA!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...