- 1 homar
- putin coniac
- 250 g. orez
- 1 roșie decojita și tocata
- 1/2 linguriță de boia dulce
- 4 caței usturoi tocați mărunt
- 1 ceapa tocata mărunt
- supa de peste
- ulei
- sare
- pătrunjel tocat
- rondele de lămâie
MOD DE PREPARARE:
Tăiem homarul bucăți, iar apoi îl punem la prăjit într-o tigaie cu 4-5 linguri de ulei. Dupa ce l-am rumenit pe toate părțile îl punem pe un platou și în același ulei punem ceapa impreuna cu usturoiul la călit.
Când vedem ca ceapa a prins culoare, punem coniacul (2 linguri) și lăsăm sa iasă tot alcoolul din el, apoi adăugăm boiaua, lăsam 1-2 minute ca sa se caleaca apoi adăugăm roșia tocata.
Lăsam sa scadă apa care a lăsat-o roșia, apoi punem orezul, amestecam putin si punem supa de peste. Lăsam sa fiarbă orezul la foc potrivit ( dacă este nevoie mai adăugăm supa de peste).
Dupa ce a fiert orezul , punem bucățile de homar și lăsăm 2-3 minute. Dam de pe foc și presarăm patrunjelul.
Se servește cald cu lămâie stoarsa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu