sâmbătă, 3 octombrie 2015

HOMAR CU OREZ

INGREDIENTE:


  • 1 homar
  • putin coniac
  • 250 g. orez
  • 1 roșie decojita și tocata
  • 1/2 linguriță de boia dulce
  • 4 caței usturoi tocați mărunt
  • 1 ceapa tocata mărunt
  • supa de peste
  • ulei
  • sare
  • pătrunjel tocat
  • rondele de lămâie



MOD DE PREPARARE:

Tăiem homarul bucăți, iar apoi îl punem la prăjit într-o tigaie cu 4-5 linguri de ulei. Dupa ce l-am rumenit pe toate părțile îl punem pe un platou și în același ulei punem ceapa impreuna cu usturoiul la călit.
Când vedem ca ceapa a prins culoare, punem coniacul (2 linguri) și lăsăm sa iasă tot alcoolul din el, apoi adăugăm boiaua, lăsam 1-2 minute ca sa se caleaca  apoi adăugăm roșia tocata.
Lăsam sa scadă apa care a lăsat-o roșia,  apoi punem orezul, amestecam putin si punem supa de peste. Lăsam sa fiarbă orezul la foc potrivit ( dacă este nevoie mai adăugăm supa de peste).
Dupa ce a fiert orezul , punem bucățile de homar și lăsăm 2-3 minute. Dam de pe foc și presarăm patrunjelul.
Se servește cald cu lămâie stoarsa.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...