Astăzi va propun canelones cu peste, pentru ca este o rețetă mai ușor de digerat și deosebita ținând cont ca multa lume o folosește pe cea cu carne.
Tot aici va voi recomanda și o rețetă de Beckham light pentru cei care au probleme cu stomacul și nu vor sa se ridice de la masa cu disconfort. Acest bechamel este indicat a se prepara după ce s-au montat canelonii pentru ca conține brânza și se poate întări.
INGREDIENTE:
- 1 pachet foi canelones
- 300 g peste ( puteți folosi orice fel de peste doriți dar sa fie fără piele și oase)
- brânza rasa pentru gratinat
- 1/3 bostanel
- 1/3 morcov
- 1-3 frunze ceapa verde
- 1 ou fiert
- un praf boia dulce
- un praf usturoi
- piper proaspăt măcinat
- 1 cardamom(fără coaja numai miezul) optional dar eu îl recomand pentru savoarea deosebita
- nucșoara
- lapte
- sare
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Pestele se taie cubulețe. Dovlecelul și morcovul ii vom rade prin răzătoarea mare, iar frunzele de ceapa verde le vom toca mărunt.
Într-o tigaie punem putin ulei și vom căli bostanelul, morcovul și ceapa. Dupa ce le-am călit, adăugăm pestele și lăsăm sa se călească împreuna. Lăsam putin la răcit și incorporam oul fiert, 2 linguri de brânza pentru gratinat și cu ajutorul unei furculițe zdrobim totul și amestecam foarte bine. Se adaugă sare și piper după gust.
Preparam foile de canelones după indicațiile de pe pachet.
Rețeta de bechamel o găsiți pe blogul meu la rețeta: lasagna de cu piept de curcan și dovlecel.
Cine dorește rețeta de bechamel light: - 2 căni cu lapte, 1 lingura și jumate de faina, nucșoara.
Preparare:- într-o cana laptele rece îl diluam cu faina amestecând foarte bine ca sa nu se formeze colcotoase. Il lăsăm 10 minute pentru a se umfla faina. Cealaltă cana cu lapte o vom pune la fiert, iar după ce au trecut cele 10 minute amestecam foarte bine și o turnam peste laptele fiert și amestecam la foc mic foarte repede cu ajutorul telului pentru a nu se forma colcotoase. După 2-3 minute incorporam 2 linguri cu vârf de brânza pentru gratinat, un praf de nucșoara și lăsăm sa fiarbă amestecând din când în când (în cazul acesta nu veți mai folosi brânza la final).
Montam canelonii cu mare atenție, punem cu lingurița umplutura de peste pe mijlocul foii și rulam, se pun unul lângă altul, iar la final turnam bechamelul și branza pentru gratinat (pentru cine a făcut bechamelul clasic).
Introducem la cuptorul preîncălzit la 200º C până se gratinează.
Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu