sâmbătă, 17 octombrie 2015

RULADA DE VITA UMPLUTA CU SEMINTE DE PIN SI STAFIDE

Aceasta rulada de vita umpluta cu semințe de pin și stafide poate fi preparata la fel de bine și cu carne de porc în totalitate.
Sfat: Recipientul în care va fi pusa rulada în cuptor,trebuie sa fie de mărimea ruladei, pentru ca sosul sa nu se împrăștie și sa se evapore, el trebuie sa fie absorbit de rulada pentru a fi suculenta și nu uscata.
Aceasta rulada se poate servi cu garnitura clasica de cartofi prajiti sau dacă doriți ceva mai ușor pentru a avea loc și de desert va recomand o garnitura de mazăre preparata cu sosul rezultat de la rulada.

INGREDIENTE:


  • 1/2 kg. carne de vita ( mușchiuleț)
  • 1/2 kg. carne de vita tocata ( poate fi și amestec porc, cu vita)
  • 1 ceapa tocata mărunt
  • 5-6 căței usturoi tocat mărunt
  • 1 mana semințe de pin sau nuca
  • 1 mana stafide
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei sau după preferință untura
  • unt


MOD DE PREPARARE:

Mușchiulețul de vita îl scoatem din frigider și îl lăsăm la temperatura camerei , după care îl tăiem pana îl formam ca o foaie  de plăcinta. Il condimentam cu sare și piper pe ambele părți.
Separat, într-o tigaie punem ulei și călim ceapa impreuna cu usturoiul. Când a prins culoare mai adăugăm ulei și punem carnea tocata. Lăsam sa se evapore toată apa care a lasat-o carnea și dacă este nevoie mai adaugăm ulei sau untura ( trebuie sa aibă ulei din abundenta pentru ca rulada sa nu iasă uscata).
Dupa ce sa rumenit și carnea putin, dam tigaia de pe foc și lăsăm sa se răcească compozitia.
Într-un mixer punem semințele de pin impreuna cu stafidele, le mixam, după care le incorporam în compozitia obținută impreuna cu oul, sarea și piperul, după gust.
Amestecam bine totul și punem pe foaia de carne de vita preparata, întindem uniform compozitia pe toată foaia și rulam ca pe o plăcintă.
Legam rulada cu ață speciala pentru și punem rulada într-o tigaie cu putin ulei și unt  pentru a o rumeni putin pe toate părțile.
Intre timp dam drumul la cuptor la temperatura de 200º C. Introducem rulada în cuptor pentru 40-45 minute, rotind-o din când în când și stropind-o cu zeama care s-a scurs de la ea.
Se taie felii de 1-1/2 cm , se servește cald.

INGREDIENTE : GARNITURA DE MAZARE:


  • mazăre
  • rondele de morcovi
  • sare
  • sosul obținut de la rulada


MOD DE PREPARARE:

Într-o tigaie punem sosul obținut de la rulada, punem mazărea și rondelele de morcovi, adăugăm apa cât sa le cuprindă, punem sare și le fierbem la foc mare pana scade toată apa și le lăsăm sa se călească putin.



POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...