sâmbătă, 10 octombrie 2015

TAITEI CU SOMON SI TRUFA


Va recomand aceasta rețetă de somon cu taitei și trufa, foarte speciala pentru zilele când aveți invitați la masa și doriți sa gătiți rapid și gustos, pentru a impresiona invitați sau chiar pentru o cina romantica.
Sfat: dacă nu aveți trufa, puteți folosi și paste cu trufa pe care le găsim în comerț.
Trufa este aromata, foarte discreta și da o savoare deosebita atunci când mâncăm.

INGREDIENTE:- pentru 4 persoane


  • TRUFA
  • 400 g. Somon fără oase și tăiat cuburi


INGREDIENTE PENTRU SOS:


  • 250 g. tăieței cu ou sau cu trufa
  • un pahar mare cu smantana pentru gătit
  • 1/3 pahar cu vin alb (același pahar în care am măsurat smantana)
  • unt
  • 1/2 ceapa tocata foarte mărunt
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • un praf de piper proaspăt măcinat
  • pătrunjel uscat
  • un praf de nucșoara (Optional)
  • sare


MOD DE PREPARARE:

Punem tăiețeii la fiert după instrucțiunile de pe pachet. Ii scurgem și  trecem prin jetul cu apa rece pentru a nu se lipi.
Intre timp preparam sosul:

Punem într-o tigaie untul și îl lăsă sa se topească la foc potrivit, după care adaugăm ceapa impreuna cu usturoiul, amestecând din când în când timp de 5 minute. Adaugam vinul și lăsăm sa se evapore alcoolul, apoi turnam smantana. Amestecam ușor și condimentam cu sare, pătrunjel și nucșoară.
Dam focul mai tare și lăsăm sa fiarbă pana se îngroașe sosul.
Separat într-o tigaie sau pe un gril, punem cuburile de somon pe care le-am condimentat cu sare și le frigem pe toate părțile.
Într-un bol punem tăiețeii și amestecam cu sosul prepara, după care incorporam cuburile de somon. Amestecam ușor pentru a nu se sfărâmă somonul.
In momentul când așezăm pe platouri radem sau punem fășii subțiri de trufa.
Somonul cu taitei și trufa se consuma calzi.



POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...