INGREDIENTE:
- Pentru 6 clătite:
- 1 ou
- un praf de zahar vanilat
- 50 ml. lapte
- un praf mic de sare
- faina
- ulei
- apa
PENTRU UMPLUTURA:
-crema caramel(dulce de leche), dacă nu aveți, puteți folosi orice fel de gem sau dulceață preferat.
MOD DE PREPARARE:
Spargem oul, punem praful de sare și zahar vanilat, batem oul pana se desface.
Punem faina amestecând mereu cu ajutorul unui tel pana se formeaza o compoziție ca smantana dar putin mai apoasa.
Punem ulei într-o tigaie cu diametrul de 20 cm. și lăsăm la încălzit. Scurgem uleiul într-un recipient metalic și foarte bune uscat pentru a nu sari stropi de ulei iar cu ajutorul polonicului turnam din compoziție în tigaie. In momentul în care turnam compozitia, rotim ușor de tigaie pentru a se întinde compozitia pe toată suprafața uniform (în momentul acesta potrivim focul sa nu fie prea tare dar nici prea încet). Lăsam sa se coacă, iar după 2-3 minute întoarcem foaia cu ajutorul unei furculițe și cu o mana o întoarcem foaia și lăsăm la fel: 2-3 minute.Procedam asa pana la final.
Umplem foile cu, compozitia preferata și l-e împachetăm după modelul din imagine sau le putem rula. Clătite cu crema caramel se pot servi reci sau calzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu