Acest fel de mâncare este foarte rapid de preparat și nu necesita ingrediente scumpe, pe langa faptul ca este un platou foarte gustos pentru persoanele care le place mâncarea chinezeasca.
INGREDIENTE;
- 1 piept de pui tăiat felii foarte fine și apoi pătrate
- 250 g. fidea chinezeasca
- 4 linguri ulei susan ( dacă nu aveți puteți folosi de care vreți)
- 1/2 ardei gras verde tăiat felii
- 1/2 ardei gras rosu tăiat felii
- un praf de ghimbir
- 1 cățel usturoi faliat
- sos de soia
MOD DE PREPARARE:
Fierbem fideaua după instrucțiunile de pe pachet după care scurgem de apa și le trecem prin jetul de apa rece.
Totul se prepara la foc puternic:
Pieptul de pui i-l punem într-un bol, i-l amestecam cu uleiul de susan și îl lăsăm aproximativ 1/2 ora
Dupa ce a expirat timpul punem ulei de soia în tigaie si vom pune pieptul la rumenit pe toate părțile.
Scoatem pieptul pe un platou, iar în aceeași tigaie punem usturoiul la călit și imediat adăugăm fășiile de ardeii. Amestecam continuu pana se moaie putin, punem pieptul de pui înapoi, amestecam 2-3 minute, condimentam cu ghimbir iar apoi punem fideaua. Amestecam câteva minute pana vedem ca fideaua s-a incorporat bine cu celelalte ingrediente, punem sosul de soia, după gust.
Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu