vineri, 23 octombrie 2015

PUISORI CU STRUGURI LA CUPTOR


Puișorii sunt pui de găina tineri de pana la 28 de zile cu greutatea de pana în 500 de grame.
Sunt cunoscuți sub numele de puișori sau cocoșei, și sunt foarte fragezi. Au un gust deosebit pe care puii mai mari îl pierd atunci când sunt gătiți la cuptor.

INGREDIENTE:

  • 2 puișori
  • 16 boabe de struguri fără sâmburi
  • unt și ulei
  • rozmarin
  • 1/2 ceșcuță vin de Jerez sau dacă nu aveți puteți folosi oricare vin dulceag
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • cartofi speciali pentru garnituri


MOD DE PREPARARE:

Puișorii se curata bine de pene. Ii  ungem pe sub pielita cu ulei (desfacem ușor cu mana fără a rupe pielita și ungem cât putem sa pătrundem), după care ii sărăm și piperam. Deasupra ungem cu unt, adaugăm sare și piper, sare și rozmarin (nu prea mult pentru ca este puternic și nu vom mai simți savoare cărnii). Introducem boabele de struguri în interiorul puișorilor. 
Cartofii pentru garnitura ii curățăm și ii tăiem în doua sau în patru, ungem cu ulei.
Așezăm puișorii în recipientul care va fi introdus în cuptor, punem cartofii pe lângă puișori și ii stropim cu vin.
Introducem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200º C, și ii coacem timp de 40 minute.
Din când în când mai stropim puișorii cu sosul din tava.
Se servește cald.

                                                                                 


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...