Astăzi va propun o rețetă care este binevenita în intervalul săptămânii atunci când dorim sa mâncăm ușor, sănătos și de altfel rapid.
Aceasta rețetă poate fi preparata numai cu legume sau pentru cine nu poate rezista tentației cărnii sau a salamurilor poate folosi înainte de prepararea rețetei, catena cuburi din salamul preferat și pârguit putin, iar apoi peste el adăugate celelalte ingrediente pentru a fierbe impreuna cu el.
INGREDIENTE:
- 200 g. linte
- 1/2 ardei gras rosu tăiat cuburi mari
- 1/2 ardei gras verde tăiat cuburi mari
- 1 tulpina de țelina (o felie de rădăcina de țelină) tăiată cuburi mari
- 6-7 căței usturoi decojiți
- 1 roșie mare tăiată cuburi mari
- 1 ceapa tăiată mare
- 1 morcov tăiat rondele
- 1/2 dovlecel curățat de coaja și tăiat cuburi mari
- 1 cartof potrivit tăiat cuburi mari
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura de boia dulce ( cui ii place picant poate folosi si boia iute)
- 1/2 pahar ulei
- sare
MOD DE PREPARARE:
Punem lintea într-o cratiță și o acoperim cu apa cam 3-4 degete mai sus de nivelul lor. Peste linte adăugăm: ardeiul gras rosu, ardeiul gras verde, țelina, cățeii de usturoi întregi, roșia, ceapa, morcovul, dovlecelul și cartoful. Punem apa cât sa depășească 2 degete de înălțime, adaugăm uleiul,frunza de dafin, boiaua și sare după gust.
Lăsam sa fiarbă la foc potrivit pana ce a scăzut zeama și încercăm sa fie fierte linele.
Se servește cald.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu