INGREDIENTE:
- 8 bucăți de Merluciu
- 1 ceapa tocata mărunt
- 2 caței de usturoi ( unul îl vom pisa iar pe celalalt îl tocam mărunt)
- 2 roșii tocate
- 4 cartofi curățați și tăiați felii de 1 cm. grosime
- pătrunjel tocat
- 1 lingurița boia dulce sau iute
- 1 lingura suc de la o lămâie proaspăt stoarsa
- nucșoara
- sare
- piper
- ulei
MOD DE PREPARARE:
1. Pisam un cățel de usturoi, adaugăm zeama de lămâie, punem putin ulei, nucșoara, un vârf de cuțit de boia și un praf de sare. Amestecam totul foarte bine.
2. Punem putin ulei la încălzit și călim ceapa impreuna cu usturoiul tocat. Adaugam roșiile și lăsăm la călit 10 minute după care adăugăm cartofii și restul de boia, sărăm și piperam după gust.
Lăsam sa fiarbă la foc mic.
3. Spălăm merluciul și îl adăugăm după ce aproape au fiert cartofii. Presărăm cu pătrunjel și lăsăm sa fiara 5 minute la foc potrivit.
Luam 2-3 linguri de zeama din mâncare și amestecam cu ingredientele de la punctul 1.
Turnam totul dinapoi în mâncare. amestecam după care probam de sare.Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu