INGREDIENTE:
- 250 g. năut
- 500 g. calamari
- 1 roșie tăiată cubulețe
- 1 ceapa tocata mărunt
- boia dulce
- 1 morcov tăiat cuburi sau rondele
- 1/2 ardei gras verde tăiat cuburi
- 1/2 bostanel curățat de coaja și tăiat cuburi
- ulei
- sare
MOD DE PREPARARE:
Năutul se pune de cu noapte la hidratat în apa multa. Urmatoarea zi se punem la fiert în apa încălzită, dacă i-l punem la oala de presiune timpul de fierbere este de 8 minute,
Într-o tigaie punem putin ulei la încins pentru a rumeni calamarii. Dupa ce au prins putina culoare, ii scoatem și adăugăm în același ulei ceapa la călit. Dupa ce am călit ceapa, adăugăm boiaua, lăsăm
1-2 minute apoi punem roșiile și lăsam sa scadă excesul de apa de la roșii. Adaugam morcovii, ardeiul verde, cuburile de bostanel, năutul și calamarii, punem apa cât sa acopere și sărăm după gust. Lăsam sa fiarbă pana se îngroașe sosul.
Calamari cu năut se servesc, calzi.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu