INGREDIENTE:
- 400 g. Cod (fără oase și piele)
- 1 ceapa mica (tocata mărunt)
- 2 căței usturoi (tocat mărunt)
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 100 g. faina
- 1 l. lapte
- ulei
- 3 oua
- pesmet
MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie mai înaltă, punem la călit: ceapa, usturoiul si patrunjelul.
Separat într-o cratiță, punem apa la fiert și punem pestele (Cod) la fiert ( nu mai mult de 2 clocote). I-l scurgem bine de apa și îl sfaramam. Dupa ce am călit ceapa, usturoiul și patrunjelul, adăugăm pestele și lăsăm sa se călească bine, apoi incorporam faina, amestecam pana se incorporează bine cu celelalte ingrediente iar apoi punem lapte putin câte putin ( amestecând foarte bine și repede ca sa nu se formeze colcotoase), după ce am pus tot laptele lăsăm sa fiarbă fără a ne opri din amestecat pana se formeaza o compoziție smantanoasa groasa.
Turnam toată compozitia într-un vas de sticla, acoperim cu folie transparenta și introducem în frigider pentru 24 ore.
Punem într-o tigaie ulei mult și lăsăm la încălzit, intre timp formam crochetele (putem face și bile)
le trecem prin ou și pesmet și le punem la prăjit. Când sunt gata le asezam pe un platou cu șervetele de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc, calzi sau reci, după preferința.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu