Aceasta supa crema poate fi preparata light pentru cine dorește. Folosim putin ulei în loc de unt și nu vom căli ceapa cu prazul. Punem toate ingredientele la fiert iar la urma le dam la robot, adăugăm lapte care poate fi degresat. Nu vom folosi smântână.
INGREDIENTE:
- 500 g. ciuperci
- o bucățică de ghimbir
- 1 morcov tăiat rondele
- 1 praz
- 1/2 ceapa
- 1 cartof tăiat cuburi
- 1 cana supa sau 1 cana cu apa și 1/2 cubuleț concentrat de supa
- 1 ceașca de cafea lapte
- smântână pentru gătit
- 1 lingura unt
MOD DE PREPARARE:
Ciupercile le curățăm și le spălăm. Tocam ceapa și o punem la călit în unt. Adaugăm prazul tăiat rondele, îl lăsăm sa se călească împreună cu ceapa 2 minute. Adaugăm morcovul,cartoful, ghimbirul ,ciupercile și supa. Se sărează după gust și se pune la fiert.
Daca aveți oala de presiune, puneți capacul și lăsați 6 minute din momentul în care a început sa iasă presiunea iar dacă nu aveți, lăsați la fiert la foc potrivit aproximativ 30 minute (dacă scade apa mai adaugați).
Dupa ce a fiert totul bine, incorporam laptele și îl punem în blender. Lăsam pana se pasează totul bine.
La final adăugăm putina smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu