sâmbătă, 24 octombrie 2015

TARTAR DE SOMON CU TRUFA

Sfat: la aceasta rețetă va fi folosit somon crud și  ca atare pestele care se consuma crud trebuie congelat câteva zile și des-congelat în frigider cu, câteva ore înainte de a fi preparat și consumat.
Astăzi va voi descrie varianta de tartar cea mai simpla, urmând ca zilele următoare sa va descriu varianta putin mai complicata și cu mai multe ingrediente.
In aceste reteta, vom folosi ulei de trufa care este un delicatese în bucătărie și cu o savoare neprețuită.
Uleiul de trufa poate fi folosit la mai multe mâncăruri cum ar fi , risotto cu ciuperci, paste, legume la grătar la friptura de pui...etc.

INGREDIENTE:


  • 200 g somon
  • ulei de trufa sau ulei de măsline cu aroma de trufa neagra (are savoare mai puternica)
  • sos de soia
  • oțet de orez

MOD DE PREPARARE:

Dupa ce descongelam somonul, îl vom lăsă la temperatura camerei timp de 1 ora pe timp rece, pe timp de vara nu mai mult de 1/3 ora ca sa nu se altereze) după care îl vom toca, cu un cuțit foarte bine ascuțit, cuburi ( pentru cine ii place sa simtă mai bine pestele crud ) sau tocat foarte mărunt aproape ca la mașina de tocat.
Important: tartarul de peste la fel ca și cel de carne se va toca  numai la mana și nu la mașina de tocat pentru a nu-și schimba savoare.
Punem pestele tocat într-un bol, trebuie sa fie de sticla, lemn important sa nu conțină metal.
Punem oțetul de orez 2-3 linguri ( pentru macerat ) amestecam cu o lungura de lemn (nu metal)aproximativ 1 minut pana se incorporează bine oțetul, după care adaugăm sosul de soia 2 lingurițe, amestecam foarte bine și ultimul va fi adăugat uleiul de trufa, aproximativ 2 lingurite, după gustul vostru puteți depăși măsură de ingrediente în funcție de preferința aromelor.
Se lasă aproximativ 2 ore la rece și se scoate cu 1/2 înainte de consumare  pentru a nu fi prea rece și a-i simți aroma.



POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...