vineri, 25 octombrie 2013

SUPA DE PIEPT DE PUI CU SPANAC

INGREDIENTE:


  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1/2 țelină
  • 1 postarnac
  • 2 morcovi
  • o mina de spanac
  • 3 linguri de mazăre
  • 2 ou
  • 1 cana lapte
  • 1-2 lămâi
  • 3 caței de usturoi
  • sare sau delikat
  • o mina de pătrunjel tocat


MOD DE PREPARARE:

Pieptul de pui
se taie șuvițe subțiri. Într-o cratiță pentru ciorba se pune apa și se lasă sa dea în clocot.
Separat curățăm și spălăm morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa.
Prima data adaugăm pieptul la fiert și când a dat în fiert curățăm apa de spuma care s-a adunat la suprafață. Când vedem ca apa este curata fără spuma adaugăm legumele la fiert. Dupa ce au fiert legumele adăugăm spanacul tocat mărunt și mazărea și mai fierbem 5 minute. Dam cratiță de pe foc, adaugăm usturoiul tocat mărunt, stoarcem lămâile și acrim după gust.
Spargem ouăle într-un bol, le batem cu telul iar apoi adăugăm laptele. Dupa ce le-am bătut bine punem ciorba cu polonicul putin cite putin amestecând continuu. Punem tot amestecul în cratiță cu ciorba și presarăm pătrunjelul. Se servește fierbinte.


POFTA BUNA!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...