- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 1/2 țelină
- 1 postarnac
- 2 morcovi
- o mina de spanac
- 3 linguri de mazăre
- 2 ou
- 1 cana lapte
- 1-2 lămâi
- 3 caței de usturoi
- sare sau delikat
- o mina de pătrunjel tocat
MOD DE PREPARARE:
Pieptul de pui se taie șuvițe subțiri. Într-o cratiță pentru ciorba se pune apa și se lasă sa dea în clocot.
Separat curățăm și spălăm morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa.
Prima data adaugăm pieptul la fiert și când a dat în fiert curățăm apa de spuma care s-a adunat la suprafață. Când vedem ca apa este curata fără spuma adaugăm legumele la fiert. Dupa ce au fiert legumele adăugăm spanacul tocat mărunt și mazărea și mai fierbem 5 minute. Dam cratiță de pe foc, adaugăm usturoiul tocat mărunt, stoarcem lămâile și acrim după gust.
Spargem ouăle într-un bol, le batem cu telul iar apoi adăugăm laptele. Dupa ce le-am bătut bine punem ciorba cu polonicul putin cite putin amestecând continuu. Punem tot amestecul în cratiță cu ciorba și presarăm pătrunjelul. Se servește fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu