- 200 g. ciocolata neagra
- 2 linguri cacao
- 300 ml. lapte
- 300 ml. smantana pentru frișca (nu mai jos de 35% de grasa)
- 100 g. -200 g. zahar (depinde de cit de dulce i-ti place)
- 6 galbenusuri (optional)
- vanilie
MOD DE PREPARARE:
1) Încălzim laptele și adaugăm vanilie după gust. Adaugăm zaharul și amestecam până se dizolva după care adaugăm cacao și ciocolata amestecând până se topește ciocolata.
2) Dupa ce s-a răcit putin adaugăm galbenusurile de ou unul cite unul și amestecam bine.
3) Pentru a face frișca, trebuie trebuie sa folosim un bol foarte rece care în prealabil l-am introdus în congelator cel putin 1 ora. Punem smântâna în bolul foarte rece și batem cu mixerul la viteza mica 5 minute, după care la viteza maxima până obținem frisca.
4) Amestecam smântâna cu crema de ciocolata și amestecam încet pentru a nu pierde frisca din volum.
Introducem amestecul în congelator și amestecam în el din 30-30 minute.
Daca dorim sa fie mai cremoasa, prima ora de când o introducem în congelator trebuie scoasa si amestecata di 15 în 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu