vineri, 18 octombrie 2013

ÎNGHEȚATA DE CASA

INGREDIENTE:


  • 200 g. ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao
  • 300 ml. lapte
  • 300 ml. smantana pentru frișca (nu mai jos de 35% de grasa)
  • 100 g. -200 g. zahar (depinde de cit de dulce i-ti place)
  • 6 galbenusuri (optional)
  • vanilie


MOD DE PREPARARE:

1) Încălzim laptele și adaugăm vanilie după gust. Adaugăm zaharul și amestecam până se dizolva după care  adaugăm cacao și ciocolata amestecând până se topește ciocolata.

2) Dupa ce s-a răcit putin adaugăm galbenusurile de ou unul cite unul și amestecam bine.

3) Pentru a face  frișca, trebuie trebuie sa folosim un bol foarte rece care în prealabil l-am introdus în congelator cel putin 1 ora. Punem smântâna în bolul foarte rece și batem cu mixerul la viteza mica 5 minute, după care la viteza maxima până obținem frisca.

4) Amestecam smântâna cu crema de ciocolata și amestecam încet pentru a nu pierde frisca din volum.
Introducem amestecul în congelator și amestecam în el din 30-30 minute.
Daca dorim sa fie mai cremoasa, prima ora de când o introducem în congelator trebuie scoasa si amestecata di 15 în 15 minute.

POFTA BUNA!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...