- 1 kg de vinete
- 3 roșii
- 1 pahar de nuci măcinate
- 2 lămâi
- 1 rodie
- 3 caței de usturoi zdrobiți
- sare, piper
- 1 ceapa roșie tăiată rondele
- 1/2 ceapa alba tăiată rondele
MOD DE PREPARARE:
Vinetele se coc pe tava din cuptor sau pe grătar. Dupa ce s-au copt, le lăsăm la scurs.
Dupa ce s-au scurs de zeama le tocam cu, cuțitul pe un fund de lemn, le punem într-un bol și adăugam usturoiul zdrobit si amestecam. Daugam nucile pisate,boabele de la rodie. Amestecam bine.
Tăiem roșiile cuburi mici și le adaugăm în salata. Stoarcem lămâile și adăugăm sucul în salata de vinete, sare și piper după gust. Se ornează cu rondelele de ceapa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu