- 3 piepți de pui
- 1 praz
- 4 caței de usturoi
- 1 ardei verde
- 1/4 ardei galben
- 1/4 ardei rosu
- 200 g fidea
- sare
PENTRU MARINAT PIEPTUL DE PUI:
- 2 linguri de ulei de susan (semințe de susan și ulei de măsline)
- 2 linguri de sos de soia (după gust puteți adăuga mai mult dar atenție ca este sărat)
- 1 lingura de miere de albine
- 1 lingura de vin de jerez
MOD DE PREPARARE:
1) Tăiem pieptul de pui fâșii subțiri și le punem într-un bol cu ingredientele pentru marinat.
2) Curățam prazul și îl tăiem rondele subțiri. Curățăm cățeii de usturoi și ii tăiem feliuțe subțiri și ardeii ii tăiem fâșii. Fierbem fideaua după indicațiile de pe pachet.
3) Scoatem carnea de pui din marinata și scurgem bine de zeama.
Încălzim putin ulei de măsline într-o tigaie și punem pieptul de pui 2-3 minute.
4) Adaugăm usturoiul,prazul și ardeii grași și călim 5 minute. Adaugăm fideaua care a fost scursa de apa în care a fierte, restul de sos marinat rămas de la pieptul de pui și lăsam pe foc 1 minut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu