- 1 foaie de tarta
- 4 conserve de ton
- ciuperci
- 2 bucăți de praz (numai partea alba)
- 1 ceapa
- cimbru și pătrunjel
- 100 ml smantana pentru gătit
- 2-3 oua
- ulei de măsline
- sare
- piper
INGREDIENTE:-FOAIE DE TARTA
- 280 g faina
- 100 g apa gazoasa
- 80 g ulei
- sare
MOD DE PREPARARE:-FOAIE TARTA
Într-un bol amestecam toate ingredientele până se formează un aluat moale.Se învelește aluatul într-o folie transparenta și se lasă la rece 1 ora.
MOD DE PREPARARE:-UMPLUTURA
In timp ce lăsam aluatul la frigider preparam umplutura.
Batem ouăle împreună cu smântâna condimentându-le cu sare și piper.
Tocam ceapa împreună prazul și le punem într-o tigaie cu putin de ulei de măsline la călit. Dupa ce s-a mai muiat adaugăm ciupercile, cimbrul și pătrunjelul. Lăsam sa scadă bine zeama și adaugăm tonul din cutii bine scurs. Lăsam sa scadă totul foarte bine, săram și piperam după gust. Lăsam compoziția la răcit după care adaugăm smantana cu ouăle, amestecând bine totul.
Aluatul îl scoatem de la rece și îl întindem pe o hârtie de cuptor după care o așezăm într-o forma pentru tarte. Înainte de a așeza umplutura înțepăm aluatul cu furculiță din loc în loc. Introducem în cuptorul încins la 180ºC și lăsăm la cuptor până formează o crusta. Se servește calda su rece după preferințe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu