sâmbătă, 8 iunie 2013

SALATA MULTICOLORA DE VARA

INGREDIENTE:

PENTRU SALATA

  • 250 g. orez basmati
  • 2 conserve de ton
  • 150 g. măsline negre feliate
  • 200 g. porumb fiert
  • 4 oua fierte
  • 1 ardei rosu
  • 4 castraveți mici
  • 1/2 mar



PENTRU SOS:

  • 2 linguri muștar de Dijon
  • 2 linguri oțet
  • 3 linguri ulei
  • busuioc
  • sare, piper


MOD DE PREPARARE:

Orezul se spală foarte bine și se pune la fiert în apa cu sare. Dupa ce a fiert orezul îl scurgem și îl lăsam la răcit. Tăiem cubulețe mici: ouăle,  roșiile, ardeiul, castraveții, mărul și le punem într-un bol împreună cu măslinele, porumbul și orezul. Scurgem conservele de ton, le sfarimam cu o furculiță și le adaugăm cu celelalte ingrediente. Separat pregătim sosul, amestecând într-un bol:  muștarul, oțetul, uleiul, busuiocul, sarea și piperul. Dupa ce am amestecat foarte bine adaugăm sosul peste ingredientele din bol. Se amesteca foarte bine.


POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...