PENTRU SALATA
- 250 g. orez basmati
- 2 conserve de ton
- 150 g. măsline negre feliate
- 200 g. porumb fiert
- 4 oua fierte
- 1 ardei rosu
- 4 castraveți mici
- 1/2 mar
PENTRU SOS:
- 2 linguri muștar de Dijon
- 2 linguri oțet
- 3 linguri ulei
- busuioc
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Orezul se spală foarte bine și se pune la fiert în apa cu sare. Dupa ce a fiert orezul îl scurgem și îl lăsam la răcit. Tăiem cubulețe mici: ouăle, roșiile, ardeiul, castraveții, mărul și le punem într-un bol împreună cu măslinele, porumbul și orezul. Scurgem conservele de ton, le sfarimam cu o furculiță și le adaugăm cu celelalte ingrediente. Separat pregătim sosul, amestecând într-un bol: muștarul, oțetul, uleiul, busuiocul, sarea și piperul. Dupa ce am amestecat foarte bine adaugăm sosul peste ingredientele din bol. Se amesteca foarte bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu