- 800 g ton proaspăt
- 6 morcovi
- 2 cepe
- 20 g susan prăjit
- sos de soia
- 6 roșii cherry
- oțet de jerez
- oțet de mere
- ulei de măsline
- cimbru
- zahar
- sare
MOD DE PREPARARE:
Spălam tonul și îl tăiem cubulețe de 40 g. Într-un bol amestecam sosul de soia, oțetul de jerez, uleiul de măsline, și sare. Punem peste sosul obținut cubulețele de ton și le lăsam la macerat 30 minute. Separat tăiem morcovii fâsâi subțiri și ceapa peștișor, lăsam la macerat în zahar și oțetul de mere 25-30 minute.
Dupa expirarea timpului, punem la prăjit cu putin ulei pe fiecare parte pentru a se rumeni foarte putin. Dupa ce le-am rumenit le scoatem pe un platou și le presarăm semințe de susan prăjite.
Cuburile de ton cu sos de soia se servesc acompaniate de salata de morcovi cu ceapa la care adaugăm roșiile cherry tăiate în jumătăți .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu