marți, 16 februarie 2016

CARACATITA IN STIL GALICIAN




Nu va place caracatița? Înseamna ca nu ați găsit rețeta perfecta.  Aceasta rețeta de ,, Caracatiță in stil Galician,, nu are cum sa nu va placa pentru ca fiarta bine este o carne frageda care ti se topește in gura.
Preparata cu, cartofi fierți si presărată cu boia dulce sau iute si stropita cu ulei de măsline iți formeaza in gura o crema untoasa si sigur vei dori sa o pregătești mereu, daca nu ai preparato pana acum.

INGREDIENTE:


  • 1. caracatiță in jur de 700 g.
  • 3 cartofi fierți in coaja
  • câteva fire de pătrunjel
  • 1 morcov
  • boia dulce sau iute ( după preferință)
  • ulei de măsline
  • sare


MOD DE PREPARARE:


Cartofii ii vom fierbe in coaja lor cu putina sare, apoi ii lăsăm sa se răcească.
Caracatița prima data ii vim scoate ochiul. Este de preferabil sa se fiarbă la oala de presiune dar daca nu aveți se poate fierbe si la oala normala numai ca trebuie fiarta din timp pentru ca durează.
Vom pune o cratița înaltă cu apa la fiert, când a dat apa in clocot, dam drumul caracatiței si o vom scufunda de trei ori in apa clocotita, adică: cu ajutorul unei lingure de lemn o vom împinge la fundul cratiței si o vom tine presata câteva secunde iar apoi o lăsăm sa urce la suprafața si iar o scufundam, asta de trei ori.
Dupa ce am scufundat caracatița de trei ori, introducem firele de pătrunjel, morcovul curățat si spălat si sare.
Daca o fierbem la oala de presiune in 12 minute ar trebui sa fie gata daca nu puteți pune din nou capacul si sa o mai lăsați la fiert 2-3 minute.
Daca o fierbeți la oala normala procedați la fel o scufundați de trei ori, adaugați patrunjelul, morcovul si sarea.
O veți încerca din când in când sa vede ti daca e fiarta. Carnea trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare, pentru ca daca se fierbe in exces devine gelatinoasa si nu va ma avea aceiași textura.
Dupa ca a fiert caracatița, o lăsăm la răcit iar intre timp curățăm cartofii de coaja si ii tăiem rondele cu grosimea de 1 cm. cu aproximație.
Caracatița o vom tăia cuburi.
Montarea platoului: Așezăm rondelele de cartofi peste care vom presară sare iar peste cartofi vom așeza cuburile de caracatiță iar la final presăram boiaua si stropim cu ulei de măsline





.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...