Cui nu ii este dor de brânzoaicele din copilărie....? Calzi si cu aroma îmbietoare de branza care ti se topește in gura....
INGREDIENTE:
Pentru aluat:-500 g. faina
-2 oua+ 1 ou pentru uns
-200 ml. lapte
-25 g. drojdie proaspătă
-3 plicuri cu zahar vanilat
-coaja rasa de lămâie
-esență de vanilie
-un praf de sare
-ulei
Pentru umplutura:-500 g. branza proaspătă de vaca
-100 g. stafide
-un ou
-zahar vanilat
MOD DE PREPARARE:
Incalzim laptele si îl amestecam cu drojdia. Amestecam bine cu telul apoi începem sa incorporam ouăle, zaharul vanilat, coaja de lămâie si praful de sare.
Incorporam faina putin cate putin pina observam ca se formeaza bule de aer apoi incorporam toată faina odată. Amestecam cu ajutorul mâinilor, foarte bine. Când sau amestecat bine ingredientele, turnam ulei putin cate putin pana se desprinde faina de pe mâini. Nu trebuie sa frământăm mult. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie si punem la loc, călduț pana își dublează volumul. Eu încălzesc foarte putin cuptorul, îl închid si introduc aluatul la cuptor, asa va creste mai repede.
Intre timp vom pune stafidele la hidratat in apa călduță. Nu le lăsăm mult, când observam ca sunt umflate le scurgem de apa si le uscam cu șervetele de bucătărie.
Umplutura : Pisam cu ajutorul unei furculițe branza de vaca pe care o amestecam cu stafidele, oul si zaharul vanilat. Daca dorit umplutura sa fie mai dulce puteți sa mai adaugați zahar dar nu prea mult sa nu devina apoasa compozitia.
Asezam foaia de aluat pe o foaie de cuptor apoi o tăiem in 9 parti aproximativ egale.
Cu ajutorul unei lingurite asezam umplutura in mijlocul fiecarui patrat.
Unim si celelalte doua colturi.
Introducem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180º C timp de 30-35 minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu