vineri, 26 februarie 2016

BRANZOAICE


Cui nu ii este dor de brânzoaicele din copilărie....? Calzi si cu aroma îmbietoare de branza care ti se topește in gura....




INGREDIENTE:

Pentru aluat:-500 g. faina
                    -2 oua+ 1 ou pentru uns
                    -200 ml. lapte
                    -25 g. drojdie proaspătă
                    -3 plicuri cu zahar vanilat
                    -coaja rasa de lămâie
                    -esență de vanilie
                    -un praf de sare
                    -ulei

Pentru umplutura:-500 g. branza proaspătă de vaca
                             -100 g. stafide
                             -un ou
                             -zahar vanilat

MOD DE PREPARARE:

Incalzim laptele si îl amestecam cu drojdia. Amestecam bine cu telul apoi începem sa incorporam ouăle, zaharul vanilat, coaja de lămâie si praful de sare.
Incorporam faina putin cate putin pina observam ca se formeaza bule de aer apoi incorporam toată faina odată. Amestecam cu ajutorul mâinilor, foarte bine. Când sau amestecat bine ingredientele, turnam ulei putin cate putin pana se desprinde faina de pe mâini. Nu trebuie sa frământăm mult. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie si punem la loc, călduț pana își dublează volumul. Eu încălzesc foarte putin cuptorul, îl închid si introduc aluatul la cuptor, asa va creste mai repede.
Intre timp vom pune stafidele la hidratat in apa călduță. Nu le lăsăm mult, când observam ca sunt umflate le scurgem de apa si le uscam cu șervetele de bucătărie.
Umplutura : Pisam cu ajutorul unei furculițe branza de vaca pe care o amestecam cu stafidele, oul si zaharul vanilat. Daca dorit umplutura sa fie mai dulce puteți sa mai adaugați zahar dar nu prea mult sa nu devina apoasa compozitia.



Dupa ce a crescut aluatul, il luam la framanta putin apoi cu ajutorul facaletului, intindem o foaie de marimea tavii e cuptor, ca gramaj ar trebui sa fie 460 g. de aluat pentru o tava.
Asezam foaia de aluat pe o foaie de cuptor apoi o tăiem in 9 parti aproximativ egale.
Cu ajutorul unei lingurite asezam umplutura in mijlocul fiecarui patrat.





 
Incepem sa unim cate un colt din parti opuse si presam bine ca sa nu se desprinda la copt in cuptor.
     













Unim si celelalte doua colturi.














Dupa ce am unit coltutile, le asezam in tava impreuna cu foaia de copt. Batem oul care il avem pentru uns si cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem toate branzoaicele.
Introducem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180º C timp de 30-35 minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar pudra.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...