duminică, 28 februarie 2016

LINTE CU CARNATI AFUMATI CU BOIA


O rețetă clasica dar care merita preparata din când in când si mai ale pe timp friguros.....







                                    Rețeta pentru 4 persoane

INGREDIENTE:

200 g. linte
4 carnati afumați cu boia
1/2 ceapa
2 caței de usturoi
ulei
1 linguriță pasta de roșii

MOD DE PREPARARE:

   Punem lintele la hidratat in apa rece 2-3 ore. Dupa ce am hidratat lintele le scurgem de apa, tăiem ceapa si cățeii de usturoi fin si punem la călit in 2 linguri de ulei. Dupa ce a prins culoare, adaugăm cârnații tăiați rondele si ii călim 2 minute impreuna cu ceapa si usturoiul.
Punem lintele si amestecam continuu pentru a absorbi din aromele de la usturoi si carnati. Dupa 3 minute adaugăm lingurița de pasta de roșii si apa cât sa acopere toate ingredientele. Punem separat la încălzit apa iar când observam ca a scăzut apa de la fierbere a mai adaugăm putin cate putin asta pana se fierb bine lintele si obținem un sos mai grosuț.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...