vineri, 12 februarie 2016

OSSOBUCO


OSSOBUCO este o bucata din carne de vita cu os in mijloc si care are măduvă deci un os mai mare.
Aceasta preparat se poate servi acompaniat de piure de cartofi sau cu, cartofi prajiti.




INGREDIENTE:


  • 2 bucăți de carne de vita cu os si măduvă
  • 1 roșie mare coapta bine
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina sau 100 g. rădăcină de telina
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 praz
  • 1 ceapa
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei
  • sare


MOD DE PREPARARE:


1.Pentru început, spălăm carnea si o uscam cu șervetele de bucătărie. Trecem carnea prin faina
Scoatem carnea pe un platou.













2.  Punem 4 linguri de ulei la încălzit si o prăjim           2 minute pe o parte si 2 minute pe cealaltă parte.












3. Ceapa o vom toca fin si o punem la călit in uleiul care am trecut carnea. Intre timp curățăm morcovii si ii tăiem rondele, tulpina de telina o tăiem rondele, prazul îl tăiem rondele iar roșia o vom curata de coaja si o tăiem cuburi.
Când a prins putina culoare ceapa, turnam paharul cu vin si lăsăm sa fiarbă pina ies toți aburii de alcool după care adaugăm cuburile de roșii, telina, morcovul, prazul si cățelul de usturoi.Potrivim de sare. Amestecam totul pina se moaie putin toate ingredientele.





4. Adaugăm bucățile de carne, punem apa cât sa acopere carnea si închidem oala de presiune pentru 1/2 ora din momentul in care începe sa iasă presiunea.
Daca vom găti la oala normala, acoperim cu un capac si lăsăm sa fiarbă la foc potrivit aproximativ 1, 1/2 ora ( depinde de carne). Daca e necesar adaugăm apa din când in când.
Dupa ce a fiert carnea, scoatem bucățile de carne, scurgem excesul de zeama într-un bol si dam la Blender toate ingredientele, adăugând putin cate putin din zeama scursa pina se formeaza un sos nici prea gros nici prea subțire.
Punem totul înapoi in cratiță, adăugam bucățile de carne, gustam de sărat si mai lăsăm câteva clocote.Daca sosul a ieșit prea apos, trebuie fiert pana se îngroașe.
Ossobuco se servește cald cu garnitura de piure de cartofi sau cartofi prajiti.




                                                    


                                                


       









                                               


                                                         










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...