marți, 2 februarie 2016

CARNATI DE CASA








La prepararea acestei rețete ,, Cârnați de casa,, se poate folosi carne de care va place, poate fi amestec de carne de vita cu porc, carne de porc si oaie, sau numai carne de porc, cum am folosit eu in aceasta rețetă.
Veți vedea ca am folosit vin alb pentru a se macera carnea si a fi ușor de digerat. Acești carnati de casa ii puteți găti in tigaie cu ulei cât si pe gratar, in cuptor sau gratar cu cărbuni.
Cu aceasta rețetă nu trebuie sa va faceți probleme ca ați făcut o cantitate mare, pentru ca ei se pot introduce in congelator, cruzi si rezista cel putin 3 luni iar când doriți sa consumați din ei trebuie sa ii decongelați cu o noapte înainte in frigider si ii preparați după bunul plac.

                     USTENSILE PENTRU PREPARAT CARNAȚII:



1. Masina de tocat
2. Pâlnie speciala pentru umplut carnații 



























                                INGREDIENTE:


3 kg. carne de porc ( trebuie sa fie de la burta porcului)
4 metri de mate de porc arate
1/2 kg. vin alb
2 căpățâni de usturoi
cimbru
piper
sare
boia dulce, optional

                              MOD DE PREPARARE:

Pentru început vom pune matele sa se moaie de sare in multa in apa.
Vom tăia carnea in cuburi apoi o vom toca la mașina de tocat carne ( daca nu aveți mașină de tocat carne sau robot puteți ruga măcelarul sa o toace).
In carne vom adăuga: sare, cimbru si piper după gust. Amestecam totul foarte bine, vom adăuga vinul alb putin cate putin pana  incorporam toată cantitatea. Amestecam foarte bine si lăsăm sa se odihnească 1/2 ora.





Intre timp vom spăla matele de sare si vom sufla la un capăt ca sa se umfle si sa intre cu ușurința pe pâlnie.
Montam mașina de tocat, dar fara sita cu găuri si adaptam pâlnia. Dupa ce am fixat pâlnia, începem sa punem matul tot pe pâlnie, ușor sa nu se taie in buza de la pâlnie.








Începem sa umplem carnații: Punem carne in mașina si începem sa învârtim de manivela iar in momentul când vedem ca începe sa iasă carnea facem un nod la capătul  matului, pana începe sa iasă carnea, lăsăm matul liber fara nod pentru a nu se forma aer in carnat.
Ii facem cât dorim de lungi iar când consideram ca este suficient îl vom răsuci si vom continua procedeul pentru următorul carnat pana se termina matul.
Cârnații de casa ii vom lasa 2-3 zile la frigider pentru a se usca matul, apoi ii putem pregăti fripți in ulei sau pe gratar.
Înainte de a ii prepara, vom împunge cu furculița de 2-3 ori pe ambele parți pentru ca in momentul care ii pregătim si se încălzesc sa nu pocnească matul si sa se desfacă, carnatul.






                                   















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...