duminică, 21 februarie 2016

SALATA DE VINETE







INGREDIENTE:


  • 2 vinete
  • 1/2 ceapa dulce
  • 2 linguri cu ulei
  • sare


MOD DE PREPARARE:

    Vinetele le vom pune la copt pe un gratar la para focului deasupra aragazului. Daca aragazul este la curent si nu aveți pe gaze, vinetele pot fi coapte si in cuptor pe tava dar trebie preparate de pe o zi pe alta pentru ca se scurg mai greu de excesul de zeama. Daca aveți aragaz cu gaze,lăsați flacăra la foc potrivit si aveți grija sa le coaceți pe toate părțile. Le încercați cu mana, apăsați cu degetele si daca le simțiți moi in interior înseamnă ca sunt gata, asta după ce leați răsucit pe toate părțile.
Le lăsăm la răcit, apoi le curățăm de coaja. Dupa ce sunt curățate, le punem in strecurătoare pentru a se scurge de zeama, asta pentru 2-3 ore. Dupa ce sunt scurse, trecem la tocat, cel mai bine este sa le tocam la cuțit cât mai mărunt, pana se formeaza o pasta. Le punem ulei putin cate putin, amestecând continuu pina sa incorporat tot uleiul apoi adăugam sara după gust.
Separat, tocam ceapa cât mai fin posibil apoi o incorporam in vinete. Se servește pe felii de pâine, acompaniat de feliuțe de roșii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...