marți, 23 februarie 2016

FASOLE ROSIE

Un mod simplu dar gustos de preparat fasolea roșie.



                                         Rețetă pentru 4 persoane

INGREDIENTE:

  • 300 g. fasole roșie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 caței de usturoi
  • 4 roșii
  • frunza de dafin
  • cimbru
  • ulei
  • sare


MOD DE PREPARARE:

    Punem fasolea roșie la hidratat cel putin 8 ore in apa rece cu un praf de sare. Dupa ce a expirat timpul , scurgem fasolea si o punem la fiert in apa cu frunza de dafin timp de 40 de minute.
Curățăm ceapa si cățeii de usturoi, tocam mărunt ceapa si cățeii de usturoi, apoi ii punem la călit cu putin ulei.
Morcovul îl curățăm, îl tăiem cuburi si îl adaugăm impreuna cu ceapa si usturoiul. Lasam la călit 10 minute.
Intre timp decojim roșiile si le tăiem cuburi apoi le adaugăm impreuna cu ceapa, usturoiul si morcovul. Punem sare si cimbru.
Dupa ce am fiert fasolea o vom scurge si o vom amesteca in impreuna cu ingredientele călite.
Adaugam apa cât sa acopere si mai lăsăm sa fiarbă la foc potrivit aproximativ 15 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...