Aceasta rețeta este foarte gustoasa, sănătoasa și rapid de preparat.
Gambas cu brocoli la wok este un tip de salata care te face sa o savurezi cu plăcere și o recomand persoanelor cărora nu le place salata.
INGREDIENTE:
- 500 g. brocoli
- 200 g. gambas
- 1/2 ceapa dulce
- 10 roșii cherry
- 1 cățel de usturoi
- 1-2 frunze de salata
- 1 vârf cuțit de ghimbir
- sos de soia
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Brocoli îl vom tăia buchetele și îl punem la fier în abur sau în apa foarte putina, acoperim cratita cu un capac timp de 5 minute. Intre timp vom curata gambas de pielita.
Usturoiul îl tocam mărunt, ceapa peștișor iar roșiile cherry în doua.
Punem în wok ( dacă nu aveți wok, puteți foarte bine sa preparați în tigaie dar sa fie foarte bine încinsa) 3 linguri cu ulei iar când sa încins punem usturoiul impreuna cu ghimbirul iar după câteva secunde adaugăm gambas și ceapa, amestecam pana prind putina culoare. Dupa ce au prins culoare adăugăm brocoli, amestecând continuu timp de 2-3 minute iar apoi punem sosul de soia ( punem după gust sa nu fie prea sărat). Dam de pe foc și adăugăm roșiile cherry și frunzele de salata rupte cu mana bucăți.
Gambas cu brocoli la wok se servește calda su rece, după preferința.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu