duminică, 22 noiembrie 2015

CIORBA CU BURTA DE VITA

Aceasta ciorba de burta se prepara cu burta de vaca și este o rețetă tradițional Românească.

INGREDIENTE:


  • 500 g burta de vita ( curățată)
  • 1 os de vita cu măduvă
  • 1 ceapa
  • 1/3 țelina rădăcină
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel rădăcina
  • 1 ardei gras verde
  • 1 cartof
  • 5 galbenusuri


 CIORBA DE BURTA DE VITA SE SERVESTE CU :


  • oțet din vin
  • usturoi pisat
  • smantana
  • ardei iuți


MOD DE PREPARARE:

Burta de vita se spălă și se punem la fiert impreuna cu osul de vita și sare. Daca o veți fierbe la oala de presiune va dura aproximativ 1/2 ora iar la oala normal cu capac 1 ora sau 1, 1/2 ora
depinde de burta. Intre timp curățăm și spălăm ceapa, țelina, morcovul, partunjelul, ardeiul gras verde și cartoful după care le vom tăia bucăți mari și le vom da drumul la fiert când burta e pe jumătate fiarta.
Cand vedem ca a fiert burta o scoatem din cratiță, lăsăm putin la răcit după care o vom tăia fășii subțiri de 1/2 cm lățime. Strecuram zeama sa fie limpede, cartoful îl vom pasa și ii vom da drumul în zeama iar osul de vita îl vom curata de măduvă și ii vom da drumul la măduvă în zeama. Celelalte ingrediente ( ceapa morcovul patrunjelul, ardeiul și țelina nu le vom folosi).
Introducem burta tăiata în cratiță și vom da în câteva clocote. Saram după gust. Dam cratița de pe foc, separat batem galbenusurile iar cu ajutorul polonicului turnam zeama din cratiță peste galbenusuri, amestecând continuu pentru a nu se strânge ( punem aproximativ 2 polonice de zeama) iar apoi turnam totul în cratița cu burta de vita.
Pentru o porție de burta de vita este indicat sa adăugăm putin usturoi pisat, 1 lingura de oțet și O linguriță de smantana acompaniat cu ardeiul iute.
Ciorba cu burta de vita e servește cald.


POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...