miercuri, 25 noiembrie 2015

TIMBAL DE AVOCADO,MANDARINA SI TON ROSU

Timbal de avocato, mandarina și ton rosu este eleganta prin prezentarea sa. Se prepara foarte ușor și rapid. Acest preparat poate fi pregătit pentru crăciun sau noaptea de revelion. Nu veți da greș și nici nu trebuie sa va fie frica, ca nu var reuși.


INGREDIENTE:


  • 250 g. ton rosu ( puteți folosi burta de la ton rosu pentru ca este mai suculenta)
  • 1 avocado
  • 2 cartofi fierți
  • 1 ou fiert
  • 1/2 ceapa verde
  • zeama de la o mandarina

SOSUL:


  • 8 măsline negre fără sâmburi
  • 1/2 ardei gras rosu copt
  • 1/2 ceapa verde
  • oțet din vin rosu
  • ulei de măsline

MOD DE PREPARARE- SOSUL 


Vom începe cu prepararea sosului pentru a avea timp sa macereze. Tăiem cuburi măslinele, ardeiul gras rosu copt și ceapa verde. Le amestecam iar apoi le acoperim cu amestec de ulei de măsline și oțet din vin  rosu. Acoperim castronelul și lăsăm la macerat.

MOD DE PREPARARE- TIMBAL


Fierbem cartofii în coaja impreuna cu oul. Dupa ce au fiert, decojim cartofii și oul iar apoi le tăiem cuburi. Curățăm avocado de coaja și sâmbure și tăiem cuburi impreuna cu ceapa verde.
 Punem 50 g. din ton rosu și îl prăjim cu putin ulei după car îl tăiem cuburi și îl amestecam cu ingredientele de mai sus. peste care vom turna sucul de mandarina, amestecam și formam timbalul.
Tonul rosu rămas îl vom praji la final( pentru a fi servit cald) și pe el în tigaie cu putin ulei.
Timbal de avocato, mandarina și ton rosu se servaste cald acompaniat de sosul.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...