INGREDIENTE:
- 250 g. ton rosu ( puteți folosi burta de la ton rosu pentru ca este mai suculenta)
- 1 avocado
- 2 cartofi fierți
- 1 ou fiert
- 1/2 ceapa verde
- zeama de la o mandarina
SOSUL:
- 8 măsline negre fără sâmburi
- 1/2 ardei gras rosu copt
- 1/2 ceapa verde
- oțet din vin rosu
- ulei de măsline
MOD DE PREPARARE- SOSUL
Vom începe cu prepararea sosului pentru a avea timp sa macereze. Tăiem cuburi măslinele, ardeiul gras rosu copt și ceapa verde. Le amestecam iar apoi le acoperim cu amestec de ulei de măsline și oțet din vin rosu. Acoperim castronelul și lăsăm la macerat.
MOD DE PREPARARE- TIMBAL
Fierbem cartofii în coaja impreuna cu oul. Dupa ce au fiert, decojim cartofii și oul iar apoi le tăiem cuburi. Curățăm avocado de coaja și sâmbure și tăiem cuburi impreuna cu ceapa verde.
Punem 50 g. din ton rosu și îl prăjim cu putin ulei după car îl tăiem cuburi și îl amestecam cu ingredientele de mai sus. peste care vom turna sucul de mandarina, amestecam și formam timbalul.
Tonul rosu rămas îl vom praji la final( pentru a fi servit cald) și pe el în tigaie cu putin ulei.
Timbal de avocato, mandarina și ton rosu se servaste cald acompaniat de sosul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu