sâmbătă, 7 noiembrie 2015

PRAJITURA ALEXANDRA

Buna ziua dragii prieteni. Am sa va recomand o prăjitură pe care care o voi numi ALEXANDRA pentru ca este o prăjitură din carnetul bunicilor și nu are denumire iar eu am decis sa ii dau un nume.
Este o prăjitură cu o textura aparte fata de cele cu care suntem obișnuiți și cu puține ingrediente, asa ca se prepara foarte repede.

INGREDIENTE:


  • 3 oua
  • 1 iaurt
  • 2 pahare de iaurt (vom folosi ca măsură paharul de la iaurtul de mai sus) cu zahar
  • 1 pahar iaurt plin cu ulei
  • 1 pahar de iaurt plin cu amidon alimentar
  • 2 picături de zeama de lămâie
  • coaja rasa de lămâie
  • coaja rasa de portocala
  • esență de vanilie



MOD DE PREPARARE:

Separam albușul de gălbenuș și batem albușurile spuma pana se tine pe tel în care vom adăuga cele 2 picături de zeama de lămâie ( fără a întrece măsură pentru a nu schimba gustul prăjiturii).
Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul iar apoi punem zaharul. Dupa ce îl incorporam bine adăugăm uleiul, amestecam bine iar la final punem amidonul.
Incorporam esența de vanilie, coaja rasa de lămâie și portocala iar apoi punem 1/3 din albușul bătut spuma și amestecam foarte repede, punem ce a mai rămas din albuș și amestecam cu o paleta foarte ușor , de jos în sus până se incorporează.
Peincalzim cuptorul le 200ºC și turnam compozitia în forma unsa cu ulei și tapeteta cu faina.
Introducem în cuptor și lăsăm fără sa deschidem ușa cuptorului timp de 35-40 minute în funcție de cuptor.
Cand o veți scoate din cuptor nu trebuie sa va speriați ca va da înapoi, așteptați 3 minute și scoateți ușor crusta de pe el ușor cu ajutorul mâinilor și o puneți pe o farfurie la răcit.
Prăjitură va avea textura de crud dar după ce se va raci va fi perfecta. Punem un platou pe care o vom prezenta peste prăjitură și o vom pune cu dosul în sus pentru a fi mai uniforma. Când sa răcit foarte bine presărăm zahar pudra iar crusta care am scoso de pe prăjitură o vom sfărâma cu degetele și o presărăm pe prăjitura.
Indicat a se consuma după aproximativ 3-4 ore pe timp rece la temperatura camerei  iar vara lăsată 4 ore în frigider.

                           
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...