La aceasta rețetă va propun doua variante de preparat: prima este cea scrisa de mai jos iar a doua varianta este sa folosiți bostanul crud, dar înainte, trebuie scurs de zeama, amestecat cu cardamom pisat și zaharul vanilat. Il întindeți pe foaie, presărați cu zahar după preferință, rulat ca în imaginea
nr. 2 și introdus în cuptor.
nr. 2 și introdus în cuptor.
INGREDIENTE:
- 1 pachet foi de plăcinta
- 1/2 kg. bostan ras
- 1 cardamom
- zahar vanilat
- zahar tos
- zahar pudra
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Punem 2 linguri de ulei la încins și adăugăm bostanul. Il călim la foc potrivit iar intre timp scoatem semințele din cardamom și le pisam. Când sa călit bostanul, incorporam zahar vanilat și cardamom. Lăsam la răcit.
Întindem foile de plăcinta ( vom folosi câte doua) ungem cu ulei și așezăm bostanul ca în imaginea
nr. 2 și presarăm cu zahar pudra.
nr. 2 și presarăm cu zahar pudra.
Pliem marginile pentru ca sa nu ne iasă compozitia, apoi rulam și îl formam trandafirasul ca în imaginea de mai jos. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180º C, când vedem ca sa rumenit este gata. O scoatem din cuptor și o pudram cu zahar. Se serveste calda su rece după preferință.
poza nr. 2
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu