INGREDIENTE:
- 500 g carne de porc
- 1/2 ceapa tocata foarte mărunt
- 1 cartof fiert și pisat ca pentru piure
- 4-5 căței de usturoi pisați
- 1 ou crud
- 1 lingura pătrunjel tocat
- 1 linguriță mărar tocat ( optional)
- piper proaspăt măcinat
- sare
- faina
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Amestecam: carnea tocata, ceapa, cartoful pisat, usturoiul, oul crud,patrunjelul, mărarul,piper și sare după gust iar apoi începem sa modelam chiftelele aperitiv.
Umezim mâinile cu apa, luam câte o bucata din amestec și îl rotim intre palme iar apoi o presam intre palme pentru a nu rămâne cu forma rotunda și a se pătrunde bine în momentul când le punem la prăjit. Si asa pana terminam compozitia.
Punem ulei la încins aproximativ 1 cm. înălțime ( ulei) focul trebuie sa fie potrivit din momentul în care punem chiftelele și pana la final.
Punem pe o farfurie faina și trecem chifteluțele prin faina iar apoi le batem intre palme pentru a cădea surplusul de faina de pe ele.
Le punem la prăjit iar când au prins culoare le întoarcem pe cealaltă parte. Le scoatem pe un platou și le putem servi pe felii de pâine reci sau calzi.
Dupa cum am menționat mai sus, pot fi servite ca fel principal cu piure de cartofi sau orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu