Este o rețetă franceza, deosebita la gust prin faptul ca vom înlocui clasicul piure de cartofi cu piureul de morcovi care da o savoare deosebita în combinație cu iaurtul de sesam.
INGREDIENTE:
- 2 piepți de pui
- 600 g. morcovi tăiați rondele fine
- 1/2 ceapa tăiata peștișor
- 1 frunza dafin
- 1 Lima
- 1 crenguță cimbru
- 1 iaurt
- 1 linguriță sesam prăjit
- ulei
- coriandru tocat mărunt
MOD DE PREPARARE:
Punem piepții de pui la prăjit cu ulei întorcând pe ambele părți. Adaugam ceapa impreuna cu morcovii peste piepții de pui și lăsăm sa se moaie bine. Preferabil sa încercăm morcovii cu o furculiță, dacă vedem ca morcovii sunt moi în mijloc adăugăm frunza de dafin, cimbrul și stoarcem jumătate din Lima.
Acoperim cratița și o introducem la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200ºC.
Lăsam timp de 10 minute.
Scoatem din cuptor, punem pieptul pe o farfuriuță și îl punem în cuptorul stins pentru a se menține cald. Scoatem frunza de dafin, crenguța de cimbru și începem sa preparam piureul de morcovi cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi manual. Nu vom folosi mixer sau alte ustensile electrice pentru ca nu trebuie sa aibă o textura foarte fina. Stoarcem peste morcovi cealaltă jumătate de lima și zdrobim. Probam de sare iar dacă e nevoie mai adăugăm.
Iaurt îl vom prepara cu sesam amestecând bine cu ajutorul mixerului obținând sosul de iaurt.
Scoatem pieptul de pui din cuptor, îl tăiem felii, așezăm pe un platou cu piureul de morcovi și sos de iaurt și presărăm coriandru.
Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu