sâmbătă, 14 noiembrie 2015

PLACINTA CU PASTRAMA DE PORC SI MOZZARELA

Va recomand aceasta plăcintă, pentru ca se prepara foarte rapid și are o aroma deosebita datorita pastramei de porc  în combinație cu mozzarella ii da o savoare deosebita.

INGREDIENTE:


  •  foi de plăcintă din comerț ( pot fi preparate și în casa dar trebuie sa fie foarte subțiri)
  • 200 g. pastrama de porc gata preparata care poate fi consumata
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua fierte, tari
  • 2 oua cruzi
  • 50 g piure de cartofi gata preparat și răcit (poate fi piure preparat din fulgi de cartofi)
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 lingura de pătrunjel tocat
  •  ulei


MOD DE PREPARARE:


Tăiem pastrama în felii foarte fine iar apoi le tăiem cuburi mici pe care le punem la călit impreuna cu usturoiul tocat și lingura de ulei iar apoi dam la răcit.
Intre timp preparam piureul și tăiem ouăle cuburi. Amestecam toate ingredientele: pastrama de porc
 si mozzarela ( păstrăm putina mozzarela pentru a presară pe plăcintă înainte de a fi introdusa în cuptor), ouăle tăiate cuburi, piureul de cartofi, 1 ou crud și patrunjelul.
Desfacem foile de plăcintă, vom folosi câte doua foi la fiecare plăcintă dar le vom unge cu ulei și vom așeză compozitia preparata cu pastrama de porc și rulam plăcinta. Poate fi rulata după preferință mai groasa sau mai subțire. Ungem plăcinta cu oul crud rămas bătut și mozzarella.
Introducem plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200º C.
Plăcinta va fi gata în momentul când prinde culoare foaia de plăcintă.
Poate fi servita calda sau rece ai se poate reîncălzi la microunde.

POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...