luni, 9 noiembrie 2015

BURTA DE TON LA GRATAR CU SPARANGHEL

Astăzi am sa va recomand ,, Burta de ton ,, pentru ca este o parte de la ton preparat la grătar iese suculenta și nu uscata la fel ca celelalte parți le tonului

INGREDIENTE:


  • 500 g. burta de ton
  • 1 mănunchi de sparanghel
  • 1/2 ceapa tăiată cuburi mari
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare mare
  • ulei de măsline
  • sos de soia


MOD DE PREPARARE:

Burta de ton o vom scoate din timp de la rece, pentru a sta la temperatura camerei ( dacă o vom prepara direct scoasa din frigider în momentul în care o vom pune pe grătar va lăsa sucul din interior și va ieși sec).
Intre timp preparam: -sparanghelul vom rupe partea de jos ( luam câte un sparanghel și îl îndoim ușor iar de unde se rupe spre partea de sus se poate folosi iar partea de jos o vom arunca)
                                 -ardeii grași ii vom tăia cuburi mari
                                 -ceapa o vom tăia cuburi mari
Punem în tigaie putin ulei de măsline. După ce sa incalzit bine punem ceapa, lăsăm un minut, amestecam intre timp sa nu se ardă, adăugăm cuburile de ardei și sparanghelul.
Amestecam, iar când sa muiat putin, le scoatem pe un platou și presărăm sare mare peste ele.
Preparam tonul:- punem grătarul la încălzit uns cu putin ulei de măsline. In acest timp vom tăia burta de ton felii groase de 1 centimetru.
Punem burta de ton la grătar (trebuie sa fie la foc mare)  fără a o mișca, lăsăm sa se prăjească
 2, 1/2 minute pe o parte ( este bine sa folosiți un cronometru) iar după ce întoarcem feliile de burta de ton lăsăm la fel 2,1/2 minute la prăjit.
Scoatem burta de ton pe un platou iar peste peste presarăm  putin sos de soia.
Se servește cald cu garnitura de sparanghel.



POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...