Eu va propun varianta cu mac dar voi puteți îmbunătăți rețeta după bunul placa. In loc de mac puteți folosi susan, puteți sa puneți in ea bucăți de nuca ... depinde de imaginația voastră.
Cu 1 kg. lapte vom obtine 200 g. de branza de capra.
INGREDIENTE:
- 1 kg. lapte de capra
- 4 linguri oțet din vin
- un praf de sare
- mac
MOD DE PREPARARE:
Punem laptele pe foc, la foc potrivit si nu îl vom amesteca, doar din când in când îl mișcăm putin cu ajutorul unei lingure de lemn pentru a vedea daca este brânzit. Nu trebuie sa de in clocot pentru ca branza va deveni uscata.
Lasam la scurs 3-4 ore la curs, apoi începem sa formam batonul de branza.
3. Punem, daca avem presulet de bambu special pentru sushi, peste care vom așterne folie transparenta,
Presăram pe folie semințe de mac apoi începem sa formam ruloul.
Il legam la capete si lăsăm la rece 1 ora pentru a se întări.
Scoatem ușor folia si tăiem ruloul de branza de capra cu ajutorul unui cuțit foarte ascuți.
Se servește pe felii de pâine prăjită, după preferință cu felii de roșie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu