marți, 1 martie 2016

RULOU DIN BRANZA DE CAPRA CU MAC







Branza de capra, poate fi preparata din lapte gras de capra, lapte semi gras sau lapte fara grăsimi.
 Eu va propun varianta cu mac dar voi puteți îmbunătăți rețeta după bunul placa. In loc de mac puteți folosi susan, puteți sa puneți in ea bucăți de nuca ... depinde de imaginația voastră.

Cu 1 kg. lapte vom obtine 200 g. de branza de capra.

INGREDIENTE:


  • 1 kg. lapte de capra
  • 4 linguri oțet din vin
  • un praf de sare
  • mac

MOD DE PREPARARE:


1. Punem laptele si praful de sare in cratiță. Adaugam oțetul si lăsăm timp de 15 minute la temperatura camerei.
Punem laptele pe foc, la foc potrivit si nu îl vom amesteca, doar din când in când îl mișcăm putin cu ajutorul unei lingure de lemn pentru a vedea daca este brânzit.  Nu trebuie sa de in clocot pentru ca branza va deveni uscata.









2. Dam de pe foc si lăsăm 5 minute pentru a se limpezi apoi turnam in strecurătoare, foarte ușor pentru a nu se desface branza.
Lasam la scurs 3-4 ore la curs, apoi începem sa formam batonul de branza.













3. Punem, daca avem presulet de bambu special pentru sushi, peste care vom așterne folie transparenta,
Presăram pe folie semințe de mac apoi începem sa formam ruloul.
Il legam la capete si lăsăm la rece 1 ora pentru a se întări.
Scoatem ușor folia si tăiem ruloul de branza de capra cu ajutorul unui cuțit foarte ascuți.
Se servește pe felii de pâine prăjită, după preferință cu felii de roșie.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...