Rețetă pentru 4 persoane.
INGREDIENTE:
- 8 roșii mari si foarte coapte
- 1 cățel de usturoi
- 2 felii de pâine (pâine alba feliata)
- 1 pahar cu ulei de măsline
- 2 oua fierte tari
- 200 g. jamon serrano
- 1 ceapa mica
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm roșiile de pielita.
2. Curățăm ceapa si o tăiem cuburi mari.
3. Tăiem jamonul serrano fâsâii subțiri.
4. Curățăm ouăle de coaja si le tăiem cuburi mici.
5. Curățăm cățelul de usturoi.
6. Punem pâinea la moi in ulei
Elaborare:
Punem in vasul pentru Blender: roșiile, cățelul de usturoi, feliile de pâine care au fost muiate in uleiul de măsline si putina sare. Dam la Blender pina obținem o crema de culoare portocalie.
Vom gusta din când in când iar după gust putem adăuga sare si usturoi dar cu mare atenție pentru căci in momentul răcirii gustul usturoiului poate deveni mai puternic. Dam la frigider câteva
ore.
Dupa răcirea lui in frigider, vom pune Salmorejo in castronele individuale pe care le vom orna cu jamon serrano tăiat fâsâii subțiri si cubulețe de oua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu