miercuri, 6 noiembrie 2013

TAIETEI CU CALAMARI


INGREDIENTE:


  • 500 g. tăieței
  • 500 g. calamari
  • 150 g. bacon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • șofran
  • 2 caței de usturoi
  • 1 crenguța de busuioc
  • 1 lingura de  piniones
  • 1-2 linguri oțet balsamic
  • 100 ml smântână de gătit
  • sare
  • piper


MOD DE PREPARARE:

1) Punem o oala cu apa și sare la fiert pentru tăieței. Ii  fierbem după indicațiile de pe pachet.
2) Curățăm bine calmarii și ii lăsăm la scurs.
3) Punem într-o tigaie putin ulei la încălzit și punem usturoiul tocat mărunt la înăbușit, după care adăugăm baconul tăiat cuburi, piniones, calamarii, putin șofran și fierbem timp de 3 minute.
4) Adăugăm oțetul balsamic, busuiocul tocat mărunt și smântâna. Saram și piperam după gust.
Se mai lasă până s-au muiat calamarii și se servaste cu tăieței.


POFTA BUNA!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...