INGREDIENTE:
- 500 g. tăieței
- 500 g. calamari
- 150 g. bacon
- 2 linguri ulei de măsline
- șofran
- 2 caței de usturoi
- 1 crenguța de busuioc
- 1 lingura de piniones
- 1-2 linguri oțet balsamic
- 100 ml smântână de gătit
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
1) Punem o oala cu apa și sare la fiert pentru tăieței. Ii fierbem după indicațiile de pe pachet.
2) Curățăm bine calmarii și ii lăsăm la scurs.
3) Punem într-o tigaie putin ulei la încălzit și punem usturoiul tocat mărunt la înăbușit, după care adăugăm baconul tăiat cuburi, piniones, calamarii, putin șofran și fierbem timp de 3 minute.
4) Adăugăm oțetul balsamic, busuiocul tocat mărunt și smântâna. Saram și piperam după gust.
Se mai lasă până s-au muiat calamarii și se servaste cu tăieței.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu