sâmbătă, 2 noiembrie 2013

SCOICI CU DOVLECEI ȘI ROSII

INGREDIENTE:


  • 1 kg scoici
  • 2 dovlecei
  • 3 caței de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 roșii
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • ulei
  • sare
  • piper


MOD DE PREPARARE:

Curățăm și spălam bine scoicile. Spălăm și tăiem în cubulețe mici dovleceii, tăiem mărunt cățeii de usturoi,ceapa și roșiile le tăiem cubulețe.
Încălzim putin ulei într-o cratiță, adăugam ceapa, roșiile, usturoiul, dovleceii și le călim 2-3 minute.
Adaugăm scoicile,sare (foarte putina) piper, vinul și lăsăm sa fiarbă până se deschid
toate scoicile. Presărăm cu pătrunjel și lăsăm sa se răcească după care se servește în platouri.


POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...