Rețetă pentru 2 trandafiri.
INGREDIENTE:
- 1 kg. faina
- 30 g. maia proaspătă
- 1 cana cu lapte
- 3 oua
- 250 g. zahar
- 1 lingurița sare
- coaja rasa de portocala
- coaja rasa de lămâie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 ml. ulei
- apa călduță
MOD DE PREPARARE
1. Separam albușurile de galbenusuri apoi începem sa batem albușurile spuma. Dupa ce am bătut bine albușurile, adăugam zaharul impreuna cu zaharul vanilat in ploaie, putin cate putin amestecând bine cu telul. La final incorporam coaja de lămâie si coaja de portocala.
Galbenusurile le frecam bine cu sare si le adaugăm in compoziție.
Incorporam foarte bine toate ingredientele si frământăm cu ajutorul mâinilor ca si cum frământăm pâinea. Daca vedem ca aluatul este tare mai adăugam apa călduță putin cate putin pana devine o coca de textura celei pentru care faceți pâinea deci nici moale nici tare.
Când simțim ca se frământă cu ușurință începem sa adaugăm ulei putin cate putin pana se incorporează tot si vedem ca aluatul nu se mai lipește de mâini.
Învelim aluatul cu un prosop de bucătărie si lăsăm la crescut 1 ora. Daca vedeți ca a crescut in exces puteți sa îl apăsați cu degetul pentru a se retrage.
4. Rulam foaia apoi o tăiem in 6 parți egale.
5. Vom pregăti o forma rotunda in care vom așeza cele 6 bucăți cu tăietura in sus. Introducem la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180º C pentru 45 minute, depinde de cuptor. Vom face proba cu scobitoarea, infingand cât mai in interior iar daca iese curata înseamna ca e gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu