joi, 10 martie 2016

FILETE DE VITA IN SOS DE UNT CU CARTOFI CIPS




INGREDIENTE

  • 500 g. filete de vita
  • 2 cartofi
  • 100 g. unt
  • 100 ml. ulei
  • 2 caței de usturoi
  • 100 ml. vin alb
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • ulei pentru prăjit cipsurile


MOD DE PREPARARE:

 Punem untul impreuna cu uleiul la încălzit, adaugăm usturoiul tăiat felii. Imediat punem filetele de vita si le lăsăm 3 minute pe o parte apoi le întoarcem si le mai lăsăm 3 minute. Incorporam vinul si lăsăm sa iasă aburii de alcool. Punem cimbri, busuioc si sare, după gust. Lasam sa fiarbă la foc potrivit. Când vedem ca a scăzut zeama, mai adaugăm apa, asta pana fierbe foarte bine carnea si sosul scade la nivelul cărnii. Daca vi se pare ca nu este destul de consistent îl puteți lasa sa mai scadă putin. Scoatem carnea pe un platou iar sosul ramas îl dam la blender pana se omogenizează.
Curățăm cartofii si ii tăiem in forma de cips la aparat special, daca nu aveți încercați sa ii tăiați cât mai subțiri. Punem cipsurile la prăjit in ulei apoi le punem pe un platou.
Luam 2 linguri din uleiul in care am prăjit cipsurile si îl amestecam cu sosul obținut. Punem sosul înapoi in tigaie, incorporam filetele de vita si mai dam doua trei clocote.
Se servește cald cu garnitura de cipsuri.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...