miercuri, 16 martie 2016
GRIS CU LAPTE SI DULCEATA
Ma gândeam la copilărie, când mâncam gris cu lapte si cu dulceața. Ma gândeam sa o îmbunătățesc, adică sa o fac mai diferita, dar pana la urma am hotărât sa o las asa cum o știu eu de o viata si ca nu ar strica sa simt gustul de altadat.....
INGREDIENTE:
3 căni cu lapte
100 g. gris
3 linguri cu zahar
esență de vanilie
2 lingurițe cu dulceață de căpșuni
MOD DE PREPARARE:
Punem laptele la fiert impreuna cu esența de vanilie. Când a dat in fiert, adăugam zaharul, amestecam cu ajutorul telului. Lasam sa fiarbă la foc potrivit, apoi începem sa turnam grisul in ploaie, amestecând cu telul continuu. Lasam sa fiarbă la foc mic si amestecam din când in când pana
se îngroașă.
Luam un recipient pe care sil vom umezi cu apa rece apoi vom turna grisul cu lapte.
Lasam sa se răcească, apoi întoarcem recipientul cu gura in jos pe un platou si răsturnăm grisul cu lapte. Daca vedem ca nu se desprinde de recipient îl ajutam cu vârful unui cuțit cu lama subțire.
Dupa ce am răsturnat grisul cu lapte îl ornam cu dulceață de căpșuni.
Eu am folosit dulceața de căpșuni dar voi puteți folosi dulceață de care va place.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...
-
INGREDIENTE: 500 g faina 2 lingurițe sare 2 lingurițe zahar 2 lingurițe drojdie uscata 350 ml apa mac, susan sau sare mare, după pr...
-
INGREDIENTE: 250 ml. ulei 250 g. rahat 125 ml. borș sau apa minerala (dacă este necesar mai adăugăm) 500 g. faina 1 linguriță de dro...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu