joi, 3 martie 2016

SALATA DE COD




Salata de Cod, va ofer o varianta simpla doar cu ardei, ceapa verde si usturoi. Aceasta rețetă se poate îmbunătăți la gust cu 1 lingura de maioneza daca aveți in casa, putin muștar, câteva măsline tăiate rondele sau chiar cu 1 lingura de iaurt gras.
Eu va prezint varianta simpla.

Rețetă pentru 4 persoane



INGREDIENTE:


500 g. Cod fara oase
2 ardei grași roșii mari sau 3 mici
2 legaruri de ceapa verde
2 căpățâni de usturoi
ulei de măsline
sare

MOD DE PREPARARE:

 Spălăm pestele si îl uscam cu șervetele de bucătărie. Ardeii grași roșii ii spălăm. Ceapa verde o curățăm si o spălăm iar căpățânile de usturoi le tăiem numai pălăria.
Cuptorul îl vom preîncălzi la temperatura de 180º C.
Punem pe tava de cuptor ulei de măsline, apoi pestele cu pielea pe tava impreuna cu toate,
usturoiul, ceapa si ardeii grasi rosii. Punem sare pe toate si stropim cu ulei.
La căpățânile de usturoi vom pune ulei cât sa intre in căpățână cu ajutorul unei lingurițe.
Lasam la cuptor pentru 20 minut. Daca pestele este făcut îl putem scoate pe un platou si mai lăsam in continuare sa se moaie celelalte ingrediente.



 Dupa ce scoatem tava din cuptor o acoperim pentru 10 minute. Intre timp curățam pestele de pielita si îl sfaramam cu ajutorul degetelor apoi îl punem pe un platou.
Începem sa curățam de coaja ardeii grași roșii si cățeii de usturoi. Ceapa o vom tăia rondele, ardeii grași ii tăiem cuburi si usturoiul îl vom tăia feliuțe.
Amestecam cu pestele, sărăm după gust si punem 2 linguri cu ulei de măsline.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...